graduate

מטרת הלימודים לתארים מתקדמים בפיזיקה היא לעצב סטודנטים מצטיינים לחוקרים עצמאיים המוכנים לתפקידי הנהגה באקדמיה ובתעשייה. בכך התוכנית לתארים מתקדמים שונה באופן משמעותי ומהותי מלמודי התואר הראשון, שמטרתם הקניית בסיס איתן להצלחה במשימות מדעיות עתידיות. בשלב הראשון לימודי המוסמכים בונים על בסיס זה בעזרת קורסים מתקדמים ובשלב החיוני הבא בעזרת מחקר בהנחיית סגל אקדמי באחת מחזיתות המחקר בפיזיקה. משימתנו להעביר לסטודנטים בתוכנית לתארים מתקדמים בפיזיקה את ההתלהבות והיופי שטמונים במחקר יצירתי ברמה עולמית, ומטרתנו שרבים מהם ישתלבו באקדמיה או יתפתחו למנהיגי תעשיה בעלי חזון.

חוויית הלימודים לתארים מתקדמים במחלקה לפיזיקה היא ייחודית. המחלקה אינה ידועה בעולם רק בזכות הישגים מדעיים ושיתופי פעולה בינלאומיים, אלא גם בזכות אוירה ידידותית ופתוחה. סביבה אינטלקטואלית עשירה זו מקבלת חיזוק נוסף מביקורים תכופים של מדענים ידועי שם מרחבי העולם, אשר רבים מתוכם מעבירים סדרת הרצאות מיוחדת בכל תחומי הפיזיקה. חשיפה בינלאומית זו יחד עם נסיעת הסטודנטים לכנסים בחו"ל מעניקה להם הזדמנות להרחבת אופקים ומסייעת בידם ליצור רשת חיונית של קשרים בינלאומיים.

לצפייה בסילבוס הקורסים באתר בית הספר ללימודים מתקדמים

 

צרו קשר  

 

 לצפייה בסרט המחקר של הפקולטה לפיזיקה לחצו כאן

 

 

אנו מציעים שני מסלולים לתארים מתקדמים:

תואר MSc (מאסטר)

סטודנטים הלומדים לקראת תואר MSc (מאסטר) מחוייבים להשלים סדרה של קורסי חובה ולבצע מחקר מקורי ששיאו עבודת גמר בכתב. שני הסמסטרים הראשונים מוקדשים בדרך כלל להשלמת הקורסים, למציאת מנחה למחקר ולתכנון עבודת הגמר. השנה השנייה מוקדשת למחקר, בהנחיית חוקר מהפקולטה.

עם הסכמת המנחה ובאישור הוועדה ללימודים מתקדמים, סטודנט מצטיין יכול, במקרים מסוימים, לעקוף את הדרישה של עבודת גמר מאסטר ולהמשיך ישירות ללימודי הדוקטורט שלו או שלה.

התמחות ב"מדע וטכנולוגיה קוונטית" במסגרת התואר השני

 

תואר PhD (דוקטורט)

לאחר השלמה מוצלחת של תואר MSc, סטודנט רשאי לבקש להתקבל לתכנית לתואר שלישי (דוקטורט). זוהי תוכנית אינטנסיבית שבה הסטודנט מבצע ומפרסם מחקרים מדעיים מקוריים בקבוצת המחקר של המנחה שבחר, ומתנסה כחוקר יצירתי ועצמאי. במהלך התוכנית, מפתחים הדוקטורנטים מומחיות בתחום שבחרו. הם מקבלים כלים וידע מתקדמים להתפתחותם כחוקרים עצמאיים. כמות קטנה של השלמת קורסים נוספת נדרשת בדרך כלל לקבלת תואר דוקטורט, כמו גם הגשת תזה בכתב.

 

תנאי הקבלה:

בנוסף לתנאי הקבלה של בית הספר לתארים מתקדמים, יתקבל הסטודנט על סמך חוות דעת של הועדה לתארים מתקדמים, שתתבסס על שקלול של ציונים במקצועות הפיזיקה והמתמטיקה ועל ראיון אישי. 

 

דרישות הלימוד:

תואר MSc

בוגרי תואר ראשון תלת-שנתי בפיזיקה יחויבו לצבור 52 נקודות לתואר לפי הפירוט להלן:

30 נ"ז בקורסים,
20 נ"ז עבור מחקר,
2 נ"ז עבור "אנגלית מורחבת"

בוגרי תכניות לימוד אחרות (כמו תכנית "פסגות" או תכנית ארבע שנתית) יחויבו בנקודות לימוד בהתאם לרקע האקדמי שלהם.

ראו פרטים נוספים באתר בית הספר לתארים מתקדמים בטכניון.

לסטודנטים מצטיינים במיוחד לתואר מגיסטר קיימת אפשרות לעבור למסלול הישיר לדוקטורט, בהתאם לתקנות בית הספר לתארים מתקדמים.

תואר PhD

מועמדים שיתקבלו ללימודים לקראת תואר דוקטור חייבים ב-8 נקודות לימוד, במציאת מנחה ובבחינת מועמדות על נושא המחקר.