Astrophysics and Cosmology Student conference  22/08/23

ב22 באוגוסט נערך בפקולטה לפיזיקה כינוס סטודנטים ארצי לאסטרופיזיקה וקוסמולוגיה (AsCoS III), בארגונם של מור רוזנר וד"ר יונדב ברי גינת.

בכינוס בו השתתפו כ40 סטודנטים לתארים מתקדמים מכל האוניברסיטאות בארץ, וכן שלושה חברי-סגל. הכינוס עודד דיון פורה, אינטראקציה ושיתופי-פעולה בין הסטודנטים לאסטרופיזיקה; בכינוס הם הכירו אחד את השני, ופגשו כאלה העוסקים בתחומים דומים באוניברסיטאות אחרות.

האירוע נפתח בברכות של דיקן הפקולטה פרופ׳ עדי נסר, ומיד לאחריהן החל החלק המדעי. ההרצאות היו מרתקות ועסקו בנושאים מגוונים, החל מתצפיות על סופרנובות וכלה בשדות מגנטיים מהמפץ הגדול. בצהריים נערכה תחרות פוסטרים, בה המשתתפים הציגו את מחקריהם, אשר שפטו בה חברי-הסגל (ד"ר סיון גינזבורג, ד"ר שמואל ביאלי ופרופ' חגי פרץ); הזוכים בתחרות (הקשה) הם: טטיאנה שבצ׳וק מאוניברסיטת בן-גוריון במקום הראשון, נוי שטרית מאוניברסיטת תל-אביב במקום השני, ואמרי דיקשטיין מאוניברסיטת בר-אילן בציון לשבח. לאחר תום ההרצאות וחלוקת הפרסים, הכינוס הגיע לסיומו בדיונים שהמשיכו במקביל לארוחת הערב.

תודה לכל המשתתפים, ברכות לזוכים בפרסים וכל הכבוד למור וברי אשר יזמו ואירגנו!
אנו בטוחים כי כינוס מוצלח זה מהווה יריית פתיחה מבטיחה למסורת של כנסים סטודנטיאליים בכל קבוצות המחקר בפקולטה.

לצפייה בגלריית התמונות ליחצו כאן.