research bits

ברכות לקבוצת המחקר של יעקב קרסיק על שפירסמה החודש שני מאמרים בעיתון המדעי Physics of Plasmas. המאמר הראשון “Generation of supersonic jets from underwater electrical explosions of wire arrays”, מאת דניאל מלר, סרגיי יפיבמוב, אלכסנדר רוסושק, סימון בלנד ויעקב קרסיק, התפרסם בתשיעי ביוני וקיבל במה בעמוד הבית של העיתון. בנוסף, המאמר סוקר בעיתון Scilight ב11 ביוני (לקריאת הכתבה בקרו כאן).

המאמר השני של הקבוצה התפרסם ב15 ביוני מאת יאנג קאו, יוחנן לאופולד, יורי בלוך, גיא ליבוביץ' ויעקב קרסיק וכותרתו “Nonlinear absorption of high-power microwave pulses in a plasma filled waveguide”. הקבוצה הציגה תופעה חדשה אשר התקבלה במעבדה – בליעה מלאה של פולס קרינת מיקרו בהספק גבוה בגלבו (מוביל גלים) המכיל פלזמה. יאנג קאו, הכותב הראשון של המאמר, החל את לימודי התואר השני בפקולטה ב2016 תחת הנחייתו של יעקב קרסיק וכעת נמצא במהלך לימודי הדוקטורט. את לימודי התואר הראשון ביצע באוניברסיטת בייג'ין למדע וטכנולוגיה. "הסיבה שבגללה הגעתי לישראל היא טיול בשנת 2013 במהלכו הוזמנו להשתתף בקורס בן חודש באוניברסיטה העברית בירושלים על ידי פרופ בן ששון שביקר בסין", משתף יאנג. "במהלך אותו חודש למדתי עברית, וגם למדתי להכיר קצת את ישראל". לקראת סיום טיולו בארץ הגיע יאנג לחיפה וביקר בטכניון. ביקורו הותיר עליו רושם טוב והוביל אותו לפנות לפקולטה שלנו ולהתחיל בלימודי המאסטר. ""לדעתי, פיזיקת פלזמה היא תחום מרתק עם הרבה אפשרויות לחבר את העתיד למציאות", מוסיף יאנג.

כל הכבוד לקבוצת הפלזמה!