ברכות לדוקטורנטית מור רוזנר על זכייתה בפרס The Raynor L. Duncombe Student Research Prize של המחלקה לדינמיקה אסטרונומית של האגודה האמריקאית לאסטרונומיה (DDA) לשנת 2022. הפרס ניתן למור במהלך הכנס ה53 של ה DDA בניו-יורק ארה"ב. הפרס ע"ש Duncombe ניתן אחת לשנה לקבוצה מצומצמת מאוד של סטודנטים יוצאי דופן.
מור זכתה בפרס בגין מחקר הדוקטורט שלה בהנחיית פרופ' חגי פרץ, העוסק, בין היתר, בהיווצרות ודינמיקה של פלנטות וכוכבים וכן דינמיקה של כוכבים, עצמים קומפקטיים וחורים שחורים. מור מתמקדת בדינמיקה של גופים בסביבות גזיות, בסקאלות השונות בין פלנטות לחורים שחורים והיווצרות של גלי-כבידה.
בדינמיקה פלנטרית המחקר עוסק במחסומים בשלבים הראשוניים של היווצרות פלנטות, דינמיקה שלהן בשלבים מאוחרים יותר כמו למשל היווצרות הזוג פלוטו-כארון (ירחו של פלוטו) וכוכבי לכת דמויי-צדק חמים.
לאחרונה מור עובדת על מנגנונים שיאפשרו היווצרות של פלנטות בדסקות שבורות/מעוותות. בנושאי דינמיקה של עצמים קומפקטיים בגז, מור עובדת על מקורות של גלי-כבידה בגז שיוצר דורות מאוחרים של כוכבים וכן על יצירת זוגות ודינמיקה רב-גופית בגז. מחקרים רבים התמקדו במיזוגים נשלטי גז בהם מקור הגז הוא בד"כ בדסקות במרכזי גלקסיות פעילים, בעוד מור וחגי הציעו להסתכל גם על צבירים כדוריים בתור איזורים עתירי גז; בעוד שבאלו הגז דליל בימינו אנו, זה לא היה כך בעבר בעידני יצירת הכוכבים המוקדמים של הצביר. כמו כן, מחקרם של מור וחגי עם הפוסטדוק אלכסיי גנרוזוב עוסק גם בתהליכים אפשריים ליצירת זוגות בסביבות גזיות כלליות.
מור זכתה בשנה זו גם במלגת קרן עזריאלי.
כל הכבוד מור והמשך הצלחה!